ActueelLeeuwarden

HUISARTSENPRAKTIJK VAN START BIJ CAMPUS NHL STENDEN

Studenten van NHL Stenden kunnen vanaf 1 oktober terecht bij een huisartsenpraktijk niet ver van de campus. NHL Stenden wil meer aandacht voor de zorg van internationale studenten. De huisartsen praktijk is daarom met name bedoeld voor deze internationale studenten maar ook voor Nederlandse studenten die naar Leeuwarden zijn verhuisd.

Het aantal huisartsen is de afgelopen jaren gestegen, maar opvallend genoeg heeft de toename geen extra plekken opgeleverd voor patiënten. Dit komt onder andere door het aantal extra taken dat door de overheid en zorgverzekeraars van de huisartsen gevraagd wordt. Ook het stijgende aantal parttimers in deze sector zorgt voor extra druk bij het verwerken van de patiëntenstroom.

Met name voor internationale studenten is het vinden van een huisarts een groot probleem. Bij spoedgevallen moeten ze gebruikmaken van de Dokterswacht, met hoge kosten tot gevolg. Sommigen vermijden daardoor de inzet van medische hulp, met alle gevolgen van dien. Een Duitse studente had vorig jaar ook dringend een huisarts nodig. Zij koos ervoor om naar haar huisarts vlak over de grens in Duitsland te gaan. Voor veel buitenlandse studenten is dit geen optie omdat ze te ver van huis wonen of hun studie niet voor een paar dagen kunnen afbreken.

De dokterspraktijk aan de Rengerslaan 1 gaat pas van start als er voor 1 oktober genoeg patiënten zijn aangenomen. Studenten kunnen zich aanmelden via http://www.studentartsleeuwarden.nl

Voor studenten en medewerkers die niet in Leeuwarden wonen is er een mogelijkheid gecreëerd om toch van de huisartsenpraktijk gebruik te maken via de passanten/ toeristenregeling van de zorgverzekeraar. ●

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close